Kies een onderwerp
Hooglander helpt jou als ondernemer met alles wat je bezig houdt. Heb je vragen over stikstof, de bodem, bestemmingsplannen, geluidsoverlast of milieuvraagstukken? Samen bespreken we wat er mogelijk is.
Afspraak maken 088 0034 300 06 5981 0728 info@hooglander-advocaten.nlJouw leef en werkomgeving
Als ondernemer en particulier heb je te maken met jouw leef- en werkomgeving. Hier houdt de vakgroep milieu & omgeving van Hooglander zich mee bezig. Naast de economische belangen van de ondernemer en samenleving, moeten we ook fijn en toekomstbestendig kunnen leven. Hier hebben bodem, luchtkwaliteit, geluid en flora en fauna invloed op. Wij begrijpen dat dit jouw bedrijfsvoering, financiële positie of woongenot kan beïnvloeden.
Het omgevingsrecht is continu in beweging
De overheid neemt dagelijks besluiten over de fysieke leefomgeving en ruimtelijke ordening. Dit heeft invloed op jouw bedrijf, zoals bij vastgoed, omgevingsplannen en milieu. Als ondernemer kom je dus vaak in aanraking met omgevingsrecht. Het is continu in verandering, net als de omgeving zelf. Onze Hooglanders zijn graag jouw gids door deze regels en besluiten. Zo weet je precies wat wél kan.
Hoe kunnen we helpen?
Of het nu gaat om milieueffectrapportages, omgevingsvergunningen of natuurbescherming, wij zijn er om jou te ondersteunen. We helpen bij het vormgeven van juridisch houdbare besluiten en kunnen adviseren over de nieuwe Omgevingswet. Jouw doelen staan bij ons centraal, en we streven ernaar om deze zo efficiënt mogelijk te bereiken.
Wellicht ook interessant
De doelen van Hooglander
Een ondernemer wil ondernemen! Wij als Hooglanders maken dat zo makkelijk mogelijk. Wij begrijpen dan ook dat je snel, duidelijk en vooral ook goed geholpen wil worden. Directe lijnen, zonder gedoe. Neem eenvoudig contact met ons op!
De mensen van Hooglander
Net als jij, vermijden we liever conflicten dan ze op te moeten lossen. Daarom leren we jou graag echt kennen, spreken we duidelijke taal en delen we proactief onze kennis. Toch procederen? Maak kennis met ons team, wij staan er voor je!
Veelgestelde vragen
Staat jouw vraag er niet tussen? Je kunt ons gemakkelijk appen, bellen of mailen. We helpen jou dan zo snel mogelijk verder met een persoonlijk antwoord!
Veelgestelde vragenDe rechtspraak bepaalt dat je als onteigende partij in dezelfde vermogens- en inkomenspositie moet komen te verkeren als voor de onteigening. Dat betekent dat de eigenaar van een woning volledig schadeloos wordt gesteld. De waarde van de onteigende woning zal in ieder geval moeten worden vergoed.
Allereerst dient de overheid als onteigenende partij te proberen om de grond die jij in eigendom hebt bij minnelijke overeenkomst te verkrijgen. Dat betekent dat de overheid met je moet onderhandelen over een mogelijke verkoop van je grond. In het geval dat jullie er samen niet uitkomen, dient een administratieve procedure te worden gestart. Tijdens de administratieve procedure kunnen belanghebbenden zienswijzen indienen tegen de voorgenomen onteigening. Met de administratieve procedure kan de overheid een zogenaamd “Koninklijk Besluit” verkrijgen, waarna de gerechtelijke procedure kan worden gestart. In de gerechtelijke procedure wordt de onteigening uitgesproken en de hoogte van de schadeloosstelling bepaald. Mocht je vragen hebben neem dan contact op met ons Team Milieu & Omgeving. Zij helpen je graag verder.
In het geval dat de vergunning wordt geweigerd en je het niet eens bent met de weigering, kun je in de regel bezwaar aantekenen bij het orgaan dat het besluit tot weigering van de vergunning heeft genomen.
Onteigening houdt in dat de overheid (bijvoorbeeld het Rijk, de provincies of de gemeenten) tegen schadeloosstelling grond kunnen ontnemen die in jouw bezit is.
Op de website van de Rijksoverheid, www.omgevingsloket.nl, kun je een zogenaamde “vergunningcheck” doen. Door de vergunningcheck weet je snel of je voor een (ver)bouwproject een omgevingsvergunning nodig hebt en zo ja, welke.
Staat jouw vraag er niet tussen? Je kunt ons gemakkelijk appen, bellen of mailen. We helpen jou dan zo snel mogelijk verder met een persoonlijk antwoord!
Veelgestelde vragen